De mannen van Tinder

Men neemt een meisje, net gescheiden, redelijk groen. Met 1 echte partner geweest haar hele leven. Nog een beetje kwetsbaar, maar tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig. En zet haar op Tinder. Het klinkt als een recipe for disaster. En terugkijkend was het zeker niet mijn meest doordachte beslissing ooit.

Maar de maand die ik op Tinder heb doorgebracht, was echt ontzettend leuk. En mooi.ย  En ik zou het, net als mijn inmiddels ex-therapeut, aan iedereen aanraden. Net als therapie overigens.

Ik ontdekte een nieuwe kant van mezelf. Een kant die het ontzettend leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Daar een connectie mee te maken. Ze uitdagen om zichzelf open te durven stellen.

En ik verkende nog een andere kant van mezelf, waarvan ik wel al had vermoed dat die er altijd zat: een kant die het heerlijk vind om te flirten. En soms te bekijken of dat geflirt kan leiden tot meer. En genieten van de vrijheid om meer te doen.

Maar wat de mannen van Tinder mij ook gaven was begrip. Bakken met begrip. Ik was altijd heel eerlijk over waar ik vandaan kwam en vooral over waarom ik op Tinder ben gegaan. En hoe erop gereageerd werd, heeft echt alle verwachtingen overtroffen.

“Sometimes it’s easier to talk to a stranger than someone you know. Why is that?”
“Probably because a stranger sees us the way we are, not as they wish us to be.”
–ย 
Carlos Ruiz Zafon, The Shadow of the Windย 

In theorie klinkt het mooi. Bij een vreemde zijn er inderdaad geen verwachtingen, geen oordeel. Maar ik had niet kunnen verwachten dat de afwezigheid van oordeel zo mooi gevuld zou worden met empathie, inlevingsvermogen. Een luisterend oor. En dat van iemand die eigenlijk als enige agenda zou moeten hebben mij zo snel mogelijk in bed te krijgen ๐Ÿ˜‰

Maar wat misschien ook wel scheelde: ik was niet de enige daar die een beetje zoekende was ๐Ÿ™‚ En iedere date bracht ook wat perspectief. En heling. Het besef dat echt iedereen zijn eigen moeilijkheden heeft. En hoe openlijk daarover praten mensen kan verbinden. Misschien omdat ook ik een vreemde voor ze was, durfden ze zich kwetsbaar op te stellen. En omdat ik dat ook voor hun kon doen, was iedere date eigenlijk al heel bijzonder. Het is mij nooit gaan vervelen om iemands levensverhaal te horen, met alles erop en eraan.

En eens in de zoveel tijd kwam ik een echt lotgenootje tegen. Iemand die net als ik dwalend door het bos liep, zoekende naar een antwoord hoe zijn leven een nieuwe invulling te geven na iets groots verloren te zijn. Bij elkaar zijn, verhalen en avonturen uitwisselen, gaf meteen troost. Maar ook hoop en vertrouwen in de toekomst. Dat het allemaal wel goed ging komen. Met ons allebei. Kippenvel ๐Ÿ™‚

Ik ken echt de mindere verhalen, van hoe geobsedeerd mannen soms van seks kunnen zijn en hoe ze alles uit de kast kunnen trekken om het te krijgen. Maar ik kan gewoon niet negatief zijn over mijn ervaringen op Tinder. En ik heb flink geparticipeerd. Aan het eind van de maand schrok ik een beetje van het aantal dates dat ik heb gehad, maar aan de andere kant is het echt gebeurd: dusย own it. Het aantal: 14 (wel inclusief alle vervolgdates).

De mannen waren stuk voor stuk echteย gentlemen. Het klinkt echt stom en corny. Maar geen enkele man heeft mij laten zitten toen de date eenmaal was besproken, ze hebben stuk voor stuk de rekening betaald en belangrijker: de hele avond de focus op mij gehad. Mij laten lachen, hun best gedaan om mij op mijn gemak te stellen. Goede gesprekken met me gevoerd. Openminded geweest. En ik wil Tinder echt niet romantiseren, maar ik ga mijn eigen ervaringen ook niet slechter inkleuren dan ze waren: het aantal dates waarbij ik echt met een man tussen de lakens ben gedoken, was echt heel laag ๐Ÿ™‚

Maar met name hun reacties, toen ik na een maand de stekker uit het Tinder-experiment trok en daarmee ook afscheid van hun nam, maken echt dat er vanuit mij geen enkel slecht woord zal komen over de mannen op Tinder. Althans, niet over de mannen die ik daar heb ontmoet ๐Ÿ™‚ โค

Want laten we wel wezen: zelfs als je niet verliefd bent, maar berichtjes krijgt met de strekking:ย Ik begrijp echt wel dat je je nu niet wilt binden, maar ik wil je wel vertellen dat ik een ontzettend leuke tijd met je heb gehad en ik vind het zo fijn dat ik mijzelf bij je kon zijn. – dat doet echt wel iets met je. Vooral met je zelfvertrouwen ๐Ÿ˜‰ Dus bedankt daarvoor.

Dus lieve Tindermannen, op Valentijnsdag is dit stuk voor jullie โค Ik vind jullie tof.

Advertisements

One thought on “De mannen van Tinder”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s