Berlijn voor de kerst

Na amper een week terug uit München te zijn, pakte ik de auto weer en reed met een vriendin, hoppa, naar Berlijn. Zelf had ik deze geweldige stad al een keer eerder bezocht, dus ik kon een beetje fungeren als gids. We wandelden in de kou, om vervolgens weer op te warmen in cafeetjes. We gingen een paar kerstmarkten af. We dronken cocktails. We aten burgers in een hippe tent, maar aten ook pasta bij mijn favoriete Italiaanse keten (L’Osteria). Berlijn is een coole, laidback allemansvriend. Mijn vriendin is een beetje conservatief. We hebben ons dus vermaakt met de wat meer bekende toeristische attracties en waren ook druk op zoek naar de Ted Baker tas die ze zo graag wilde hebben (niet gevonden helaas, maar wel veel van de stad gezien :)). En in Berlijn deden we ook iets wat ik mij altijd voorneem als ik het buitenland bezoek, maar wat er nooit van komt: we gingen naar de film (Bohemian Rhapsody – vijf sterren!). Maar ook als je in bent voor wat ruigere bezienswaardigheden zoals alternatieve kunst, of techno feestjes, ook dan is Berlijn je allerbeste vriend.

We hadden het van begin af aan zelfs zo leuk, dat we spontaan een nachtje bijboekten en dus op maandag met Driving home for Christmas op de radio letterlijk op de dag van Kerstavond naar huis reden.

En onderstaand weer wat foto’s 🙂

 

Advertisements

2 thoughts on “Berlijn voor de kerst”

  1. Berlijn is geweldig ik ben er lang geleden een midweek geweest en zou zo terug kunnen. Ik wil nog in een trabi rijden en gewoon door de stad fietsen. Zo genoten van die stad ik mis het meteen weer bij die geweldige foto’s.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s