Hsinchu – het Chicago van Taiwan

Taiwan, zucht. Zit ik mijzelf nog regelmatig te knijpen dat ik zo stoer ben geweest, tegelijkertijd is het besef wel echt binnengekomen. Ik ben gegaan.

Want ik stond er echt. Op een dinsdagavond op Schiphol. Met mijn backpack. Alleen (niet helemaal alleen natuurlijk, Schiphol is ontzettend druk).

Om 15 uur later mijn paspoort af te laten stempelen door de Taiwanese douane-medewerker. Ik had een hele leuke vlucht gehad en zelfs al een vriendinnetje gemaakt.

Het was van begin tot eind een geweldige trip. Misschien naar omstandigheden niet helemaal vlekkeloos. Zo ontweken ik en mijn broertje ternauwernood een groot treinongeval en een vallend stuk rotsblok en belandde ik in mijn eerste auto-ongeluk ooit. Maar wat het allemaal zo geweldig maakte, was mijn mindset. Ik heb vre-se-lijk hard genoten. Ik was compleet zorgeloos, maakte nieuwe vrienden met de snelheid van het licht en durfde alles.

In Nederland zo zijn zoals ik daar was… dat is het laatste, grote, blijvende cadeau aan mijzelf om deze geweldige vakantie mee af te sluiten.

De eerste paar dagen (en overigens ook het grootste deel van de tijd) bracht ik door in de omgeving van Hsinchu, omdat mijn broertje daar werkt.

En Hsinchu is leuk. Hsinchu heeft mij zo warm onthaald. Uren heb ik door deze stad mogen wandelen. Mogen wennen aan het ‘alleen’ een nieuwe stad verkennen. Daarom hier, mijn mooiste herinneringen aan de plaats waar ik zoveel warmte voor ben gaan voelen.

Uitzicht vanaf onze hotelkamer

Wat heel cool is aan Hsinchu zijn de koloniale gebouwen die tussen de andere bouwstijl(en) opdoemen

Het treinstation, waar ik bijna dagelijks naartoe liep voor tripjes in de omgeving
In Hsinchu werd ik voor het eerst sinds lange tijd goed dronken :’) En dat kon voor een avondje prima
Na de avonturen in Taroko voldaan en moe terugkeren naar ons fijne ‘huis’

Op het punt om ons vol te proppen op de Night Market

 

Advertisements

4 thoughts on “Hsinchu – het Chicago van Taiwan”

  1. Oh God, wat heb jij daar allemaal meegemaakt? Maar ben blij dat je je toch ondanks alles hebt genoten! Dat was toch de bedoeling dacht ik 😉 I love the pics ❤

    Like

    1. Ja het was 1 groot avontuur! 🙂 Maar heerlijk inderdaad. Dat is hoe ik voor het eerst aan den lijve ondervond hoe je toch onverstoorbaar blij kunt zijn, ondanks dat er hier en daar wat dingen misgaan.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s