Dankbaar

Mijn voornemen was om de stukjes over mijn scheiding op deze blog niet te luchtig te maken. Dat doe ik in het dagelijkse leven al meer dan genoeg. Ik maak mensen niet graag oncomfortabel. Of verdrietig. Maar als je op deze site komt, dan lijkt me dat je aan de titel en beschrijving wel door hebt waar het onderwerp over gaat. En dus voel ik mij ook wat vrijer om wat zwaardere kost op deze plaats (en op jullie ;)) los te laten.

Maar hier wel een wat luchtiger stuk. Ook om te laten weten waar ik NU sta. Toch ook om eventuele bezorgde lezers wat gerust te stellen. Dat jullie weten dat ik de eerste (hele zware) fases van rouw door ben. En dat het eigenlijk wel gewoon goed met me gaat. Goed genoeg in ieder geval.

En ik ben dankbaar. Oh, oh, oh lieve mensen, wat ben ik dankbaar. Dankbaar dat ik hier sta, dat ik lach. Dat mijn hart vol en open is en klaar voor avontuur.

Dankbaar voor zoveel lieve mensen om mij heen. Mijn ouders, die mijn twin pillars zijn. Over liefde gesproken zeg, lieve papa en mama… Ik weet niet waar jullie het allemaal vandaan halen ❤ . Dankbaar voor vrienden, die mij vanuit alle hoeken van het land weten te vinden. Hard times will always reveal true friends, zeggen ze. Ik heb die klote-les niet hoeven leren. En dat komt door jullie lieve schatten, met jullie harten van goud.

Dankbaar voor mijn knappe, dappere, slimme broertje, die de eerste was aan wie ik vertelde dat ik en X gingen scheiden.

Dankbaar voor mijn lieve buren. Dat jullie andijvie voor mijn konijnen brengen, spontaan aanbellen voor een praatje of een knuffel, helpen met het tillen van mijn nieuwe matras, lieve kaartjes sturen. En dat terwijl jullie er zelf ook hele volle, drukke levens op nahouden. Een goede buur is beter dan een verre vriend, zeggen ze. En ik, ontzettende mazzelaar die ik ben, heb er een paar ❤

Dankbaar dat X en ik elkaar niet de tent uitvechten. En meer dankbaar dan bezorgd dat we nog zoveel van elkaar houden.

Dankbaar voor het medeleven van mijn collega’s. Dankbaar voor mijn fijne, openminded therapeut.

Dankbaar voor delen, dankbaar voor connectie. Dankbaar voor jullie lieve, mooie woorden onder mijn stukjes.

Dankbaar, verbluft en humbled dat ik zoveel Liefde mag ontvangen.

Advertisements

6 thoughts on “Dankbaar”

  1. Wat een mooie woorden. Er is zeker veel om dankbaar voor te zijn. Soms worden ze alleen overschaduwd door andere dingen. Mooi dat jij ze wel ziet en ze ook benoemt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s